Tanggaarden Endelave

Fra forskerverdenen

Hvad siger videnskaben

”To procent af menneskets vægt udgøres af hjernen, mens den hos store
»dumme« dyr som okser og næsehorn udgør mindre end en promille, altså
under en tyvendedel. Og 60 pct. af hjernens tørstof udgøres af fedt.”
”»Det ville ganske enkelt ikke have været muligt at udvikle en så stor og
komplekst fungerende hjerne uden adgang til fisk og tang. Havmaden har
nemlig et langt højere indhold af omega3-fedtsyrer, som er nødvendige for at
få hjernen til fungere optimalt, end landjordsmaden,« sagde Ole Mouritsen.”
(Professor Ole G. Mouritsen i Berlingske)

”Tang har en gavnlig effekt på hjernen og måske kan den bruges til at
bekæmpe nerverelaterede sygdomme.

"NØGLERNE TIL EN SUND HJERNE:”

  • Tang indeholder en række stoffer til gavn for hjernens opbygning og
    funktion
  • Omega 3/6 er essentielle fedtstoffer, som kroppen ikke selv kan danne.
    I hjerne og nervesystem er der ca. lige store mængder af omega 3 og 6.
    Den samme fordeling finder vi i tang.
  • Der er forskellige former for jod i tang. Jod er afgørende vigtig for hele
    organismens funktion og herunder for udvikling af centralnervesystemet.
  • Aminosyren taurin er vigtig for hjernens udvikling.
  • Magnesium som findes i tang er vigtig for beskyttelse for
    nervesystemet og kognitive funktioner, herunder hjernens evne til at
    lagre informationer.
  • Zink er vigtig for hjernens udvikling og funktioner som læring og
    hukommelse.
  • Vitamin B12 er vigtig for hjernens blodgennemstrømning og kognitive
    funktioner som sprog. (Professor Ole G. Mouritsen i Kristeligt Dagblad)
- Smag på Endelave - PSX 20210321 030424 - Fra forskerverdenen